Android virusscanner

Android virusscanner

Android virusscannerAndroid en IOS van Apple bedienen samen 96% van de smartphone markt. Dit is erg interessant voor bijvoorbeeld reclamemakers maar ook mensen die kwaad willen kunnen met deze cijfers uit de voeten. In het laatste kwartaal van 2013 was 78,1% van alle verkochte toestellen een android toestel, en dit maakt het voor bijvoorbeeld virusontwikkelaars ook erg interessant. Het aantal Android virusscanners is ook erg toegenomen, hieronder staat een overzicht van de meest betrouwbare en interessante Android virusscanners.

Android virusscanner Verify Apps

Deze virrusscanner is in juli 2013 gelanceerd door Google zelf. Het scant elke app die wordt gedownload op een android toestel en wordt direct vergeleken met de bekende virussen. Deze scan vind plaats bij aankopen uit de playstore maar ook bij externe aankopen. Eerder had google ook al de passende scanner ‘Bouncer’ ontwikkeld, welke eigenlijk dezelfde eigenschappen heeft als Verify Apps maar voornamelijk gericht was op Google Play aankopen.

Android virusscanner AVG

AVG heeft twee android virusscanners te weten een gratis versie (Antivirus Free) en een betaalde versie (Antivirus Pro). AVG is een partij die al jarenlang in de antivirus wereld actief is en daardoor erg veel ervaring heeft. Beide virusscans zijn betrouwbaar, echter heeft de betaalde versie wat leuke features. Het toestel kan bijvoorbeeld op afstand gewist worden bij diefstal en daarnaast is het mogelijk om een backup te maken van belangrijke bestanden en foto’s.

Android virusscanner Avast

Avast is de derde en laatste interessante virusscan die wij hier behandelen. Deze android virusscanner scant natuurlijk de apps, maar geeft ook aan wanneer websites niet betrouwbaar zijn. Ook bied Avast aan om een firewall in te stellen om hackers te stoppen en daarnaast is het net als bij AVG mogelijk om het toestel te volgen als het bijvoorbeeld gestolen wordt. Avast is ook een gerenomeerd bedrijf als het gaat om virusscan software, in de Google play store worden ze beoordeeld met 4,5 uit 5 sterren dus dat is ruimvoldoende.

This entry was posted in Telefoon Virus, Virus android and tagged , . Bookmark the permalink.