malware virus op je telefoon

Malware virus op je telefoon

Onlangs is er bekend geworden dat sommige overheden / overheidsinstellingen in staat zijn om op afstand gericht een malware virus op je telefoon te plaatsen.
Gerenomeerde anti virus expert zijn hier achter gekomen. Het bedrijf Kaspersky en Citizen lab hebben dit ontdekt.

Wat doet dit malware virus op je telefoon?

Met dit type van een virus / malware zijn de kwaad hebbende in staat om onder andere de locatie van de telefoon eigenaar te volgen. Dit is opzicht niets nieuws aangezien vele apps dit kunnen. Echter geef je hier toestemming voor als eigenaar.
Dit type virus gaat verder, praktisch alles wat er op de telefoon gebeurd is te volgen zoals telefoongesprekken, smsjes en wattsapp berichten.

Hoe krijg je dit type malware virus op je telefoon?

Om de malware virus op je telefoon te krijgen hebben de instanties meerdere mogelijkheden. Zo kan er handmatig op de telefoon het virus gezet worden, maar ook via het internet.

Het is niet precies te zeggen welke landen gebruik maken om een malware virus op je telefoon te zetten. Uiteraard ontkennen alle landen betrokkenheid met dit fenomeen.
Als experts gaan zoeken waar het virus precies vandaan komt komen ze uit bij verschillende internet servers die verspreid staan door heel de wereld. Op dit moment zijn er ongeveer 400 servers gedetecteerd in onder andere de VS, Belgie en China.

Het vermoeden bestaat ook dat de overheden van Saudi-Arabie deze Malware installeren op mobiele telefoons om hun bevolking te kunnen controleren.

Waarschijnlijk zal geen van de eerder genoemde instanties toegeven gebruik te maken van malware op een mobiele telefoon.

Om Malware in het algemeen ontwijken gelden dezelfde tips als voor ieder virus op je iphone of iOS apparaat, pas om met downloaden van bestanden ( gebruik alleen bestanden via de App Store ) en let op op welke site’s je komt.

This entry was posted in AntiVirus, Telefoon Virus, Virus Iphone and tagged , . Bookmark the permalink.