Virus Android verwijderen

Virus Android verwijderen op mobiel apparaat

Virus android verwijderenHet kan soms erg ingewikkeld zijn om een virus van uw gsm of tablet te verwijderen. Deze pagina geeft u handige tips and tricks hoe android virussen verwijderd kunnen worden. Echter blijft het altijd beter om virussen te voorkomen, dus adviseren wij installeer altijd een virusscan op uw mobiel apparaat.

Antivirus scan voor Android

Voor Android virus verwijderen zijn er verschillende antivirus scans op de markt. Een erg bekende antivirus scan is AVG antivirus voor Android. Deze uitgebreide scan zorgt ervoor dat virussen in eerste instantie geen eens op het toestel kunnen komen. Andere bekende en gratis virusscans voor Android zijn:

  • Avast mobile security
  • Dr. web for Android
  • Lookout mobile security

Virus Android verwijderen indien toestel nog werkt

Als er dan uiteindelijk toch een virus op het android toestel is gekomen, zal dit android virus verwijderd moeten worden. Hieronder staat een uitgebreid stappenplan om een android virus te verwijderen(let op dit zal wel al je persoonlijke gegevens wissen, het toestel zal terug gaan naar de fabrieksinstellingen):

1) Ga naar instellingen

2) Ga naar privacy

3) Selecteer fabrieksinstellingen herstellen

4) Kies herstel telefoon

Virus Android verwijderen indien toestel niet meer werk

Soms kan het zo zijn dat een virus ervoor zorgt dat een toestel niet meer op start. Dit is erg vervelend maar ook hier kan een android virus verwijderd worden. Als je onderstaand stappenplan volgt zal het toestel ook terug gaan naar de fabrieksinstellingen. Deze ‘harde reset’ kan wel per toestel verschillen maar meestal is het één van deze knoppen:

Druk de volgende combinaties van knoppen voor 10 seconden in:

  • Geluid harder, home button en de aan/uit knop
  • Geluid zachter en aan/uit knop
  • Home button en aan/uit knop

Het toestel zal nu opnieuw opstarten, vervolgens selecteer je wis data en terug naar fabrieksinstellingen. Wacht totdat het toestel helemaal klaar is met resetten, om problemen te voorkomen! Op deze manier is je android virus verwijderd.

Wij adviseren altijd, installeer een virusscan omdat voorkomen altijd beter is dan genezen.

This entry was posted in AntiVirus, Telefoon Virus, Virus android and tagged , . Bookmark the permalink.