Virus Android

Virus Android

Virus android , telefoon virus, android virusscannerEen virus Android loop je relatief gemakkelijk op, aangezien we via Google Play Store niet kan rekenen op de beveiliging zoals we die bijvoorbeeld kennen van de App Store van Apple. Dat betekent dus onder andere dat schadelijke software zich aan kan melden in de online store, waardoor jij dit vervolgens kunt downloaden. Indien je een virus Android te pakken hebt is het van belang deze zo snel mogelijk te verwijderen. Je loopt onder het risico meer geïnfecteerde websites te bezoeken, of gegevens te versturen die je liever voor je zou houden. Beperk altijd de mogelijke risico’s.

Gratis software Virus Android

Een virus voor Android loop je onder andere gemakkelijk op wanneer je uitsluitend gebruik maakt van gratis apps en daar niet goed mee uit kijkt. Kom je iets tegen als ‘Free Sexy Ringtones’, dan loop je het risico dat er wellicht iets mee aan de hand zal zijn. ‘Free’, ‘Sexy’ en ‘Ringtones’ zijn populaire termen, die makers van virussen gebruiken om je interesse te trekken en de download te stimuleren. Op het moment dat je een virus voor Android oploopt kan je telefoon SMS-berichten gaan versturen, zorgen voor vervelende reclames of er zelfs voor zorgen dat je telefoongesprekken met dure betaalnummers zal starten.

Virus Android verwijderen

Je kunt het virus voor Android verwijderen door gebruik te maken van verschillende Antivirus programma’s. Het is bovendien verstandig om een virusscanner voor Android te installeren. Je zorgt er op die manier voor dat schadelijke software geen kans krijgt om je telefoon of tablet te infecteren. Met name wanneer je gebruik maakt van een Android tablet loop je wat meer risico. Dankzij de virusscanner kun je een virus voor Android voorkomen, of heb je in ieder geval de mogelijkheid om hier op een adequate manier tegen op te treden en de schadelijke software grondig te verwijderen.

5 Responses to "Virus Android"

You must be logged in to post a comment.