Virusscanner Iphone

Virusscanner iPhone

Virusscanner iphoneZoek je naar een virusscanner iPhone? Er is software beschikbaar op dit gebied, maar een echte virusscanner specifiek voor je iPhone of iPad zal je niet zomaar kunnen vinden. Dat heeft te maken met het feit dat Apple de beveiliging van iOS en Mac OS X zelf goed op orde heeft.
Indien je netjes de meest recente versie van het besturingssysteem draait zit de beveiliging goed in elkaar en hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt dan in principe geen virusscanner iPhone nodig.

 

Geen virusscanner iPhone nodig

De virusscanner voor iPhone is in de meeste gevallen overbodig, aangezien apps niet de mogelijkheid hebben om vitale bestanden op je smartphone aan te passen en / of te verwijderen. Ook op het moment dat je gebruik maakt van een iPad of een Mac / Macbook hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over virussen.
Heb je een Jailbreak gedaan? Dan loop je al iets meer risico op een virus.
Het is in dat geval niet nodig om een virusscanner iPhone te installeren, maar het is wel verstandig om goed te kijken naar de machtigingen die je afgeeft wanneer je een app wilt downloaden.

Veiligheidsapps voor iPhone

In plaats van een virusscanner iPhone kun je wel gebruik maken van bijvoorbeeld de AVG Safe Browser, waarmee je vrij zal blijven van schadelijke websites. Ook kun je gebruik maken van bijvoorbeeld AVG Family Safety, om er zeker van te zijn dat je kinderen niet te maken krijgen met ongepaste en frauduleuze websites. Wat dat betreft hoef je geen gebruik te maken van een virusscanner voor iPhone, maar kun je wel degelijk zorgen voor wat extra veiligheid. Je zorgt er op die manier gratis voor dat je veilig gebruik kunt maken van je iPhone of iPad, ook samen met je kinderen.
Als laatste tip is het belangrijk om ook op te passen met het openen van onbekende e-mail berichten.